教育学部 教育学科 中学校英語・小学校コース
-最新情報-

中英(中学校英語・小学校)コース 新入生オリエンテーション

Shitennoji University’s newest chuu-ei students had their orientation with their teachers this week.
(中英コースの新入生を対象にオリエンテーションが開催されました。)

image1#

First, the teachers introduced themselves to the students. Everyone agreed to work together to support each other and to have a great time while in university.
(まずは教員紹介。同じ目的を持って入学してきた仲間同士、お互いから学び合う姿勢を大切にして、充実した大学生活を送っていきましょう!)

image2#

Then, the students got to know each other. Some of the guys and girls even sat together!
(小グループに分かれて自己紹介。少しずつ緊張がほぐれてきました。性別に偏りなくグループを作っています。)

image3#

Things got a bit serious as the teachers guided students to register for their classes. The students were asked to consider what kind of teachers they wanted to be, and to prepare to study hard.
(履修登録の説明。中・高英語教員、小学校教員など自分の希望する進路や、目的・目標に応じて適切に科目選択を行うことが重要であることを確認しました。取得したい免許の数が多くなれば、その分、履修科目数も増えるので注意が必要です。大学での勉強は大変ですが、励まし合って頑張ってください。各種勉強会やCOCOROE塾などにも、積極的にご参加くださいね。)

image4#

A few of the older chuu-ei students came in to give the new students a bit of advice. The new students learned that travelling and club activities are not only fun, but can help you to become a better teacher, too. The older students also offered to lend the new students a hand whenever they need it.
(同じ中英コースの先輩の学生たちが、大学生活についてアドバイスに来てくれました。基礎学力をきちんとつけることが大切ですが、勉強会や、留学(海外インターンシップを含む)、クラブ活動などでの経験もまた、教員を志す上でプラスになることなど、熱いメッセージが伝わるプレゼンでした。複数の時間・場所で、いろいろと相談に乗ってくれる機会を設けてくれていますので、質問や話してみたいことなどがあれば、ぜひ、先輩たちのところに行ってみてくださいね。

image5#

Lunch time! Things became relaxed once the bentos came out.
(ランチタイム!先輩たちも各グループに加わり、楽しい時間を過ごしました。僕たち教員も一緒に入ろうと思っていたのですが・・・。 とても盛り上がっていたので、しばらくは参加を遠慮しました(笑)。)

image6#

Picture time! Here’s to the next four years!
(自然と仲良くなって、クラス写真を撮る雰囲気になりました。4年間の大学生活、皆で輝かせ、躍進しましょう!)